Idrissi rekent af met verleden: "Ik wil gewoon keihard werken"

15 maart 2018, 10:03

Bij Feyenoord en FC Groningen werd hij soms als 'moeilijke jongen' bestempeld, maar Oussama Idrissi wil niet te veel terugkijken naar het verleden. De buitenspeler verkaste in de winterstop naar AZ, waar hij het goed naar zijn zin heeft. Zijn eerste maanden in Alkmaar verlopen boven verwachting: Idrissi heeft een basisplaats veroverd, is een publiekslieveling en is regelmatig betrokken bij doelpunten.

Dat Idrissi goed rendeert bij AZ, komt volgens de aanvaller door de wijze waarop de Alkmaarders voetballen. "Ik weet wat mijn kwaliteiten zijn, die komen goed tot zijn recht in een aanvallend team. Er wordt vooruit gedacht, vooruit gespeeld. Dan wordt het makkelijker voor mij om te doen waar ik goed in ben: acties maken en jongens in de gelegenheid brengen om te scoren", vertelt de 22-jarige speler in gesprek met FOX Sports. In dienst van AZ speelde Idrissi tot nu toe negen wedstrijden. Daarin was hij vier keer trefzeker en gaf hij zes assists.

Zijn periode in Alkmaar verloopt tot nu toe zonder problemen. Dat was in het verleden anders: in Rotterdam boterde het niet met jeugdtrainer Roy Makaay, in Groningen werd Idrissi een halfjaar geleden wegens 'wangedrag' uit de selectie gezet. "Wat er in het verleden is gebeurd, is gebeurd. Volgens mij worden dingen vaak uitvergroot, zo werkt dat helaas in de voetballerij. Maar ik ben een winnaar, ik wil gewoon keihard werken. Ik ben een spontane, goede jongen, zonder opschepperij."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen