ADO vecht om play-offticket: "We hebben alles in eigen hand"

15 maart 2018, 14:11

Nu handhaving een feit is, richt ADO Den Haag zich vol op de play-offs. De Hagenaren lieten tegen Sparta Rotterdam (2-1 verlies) en NAC Breda (0-2 verlies) dure punten liggen en zijn uit op sportieve revanche. Vrijdagavond staat voor de nummer acht van de Eredivisie het uitduel met Excelsior op het programma.

De club uit Den Haag bezet met nog zeven wedstrijden voor de boeg de achtste plaats, die - zoals het er nu voor staat - aan het einde van het seizoen recht geeft op deelname aan de play-offs. "We hebben alles in eigen hand, zelfs om plaatsing voor de play-offs. Dat is het nieuwe doel dat we met elkaar hebben afgesproken", stelt trainer Alfons Groenendijk in gesprek met het clubkanaal van ADO. "In eerste instantie was handhaven het doel. Die doelstelling is behaald. Als je dan meer kan pakken, dan moet je dat doen. Dat hebben we de laatste weken wat laten liggen, maar feit is wel dat we nog steeds in de race zijn."

De oefenmeester van de Hagenaren laat weten dat de twee nederlagen pijn hebben gedaan. "Ik merk wel dat iedereen gebrand is om het een en ander recht te zetten. We hebben het eerder meegemaakt, aan het begin van de competitie. Toen verloren we drie keer achter elkaar. Ook halverwege het seizoen verloren we van FC Groningen en Vitesse achter elkaar. Het hoort erbij. Het is ADO, we kunnen niet alle 34 partijen winnen."

Excelsior is één van de vele concurrenten die ADO Den Haag heeft in de strijd om een play-offticket. De Kralingers staan tiende en hebben slechts een puntje minder dan de Hagenaren. "Zij kunnen vrijuit spelen", geeft Groenendijk aan. "Met name in uitwedstrijden doen zij het heel goed. Thuis hebben ze moeite met het spel maken. Wat dat betreft zijn het twee gelijkwaardige ploegen, dus ik verwacht een wedstrijd waarin het dicht bij elkaar zal liggen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen