Spoorboekje: definitieve selectie Oranje, loting van CL en EL

16 maart 2018, 07:00   Bijgewerkt: 15 maart 2018, 19:46

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op vrijdag 16 maart.

Nieuws

Definiteive Oranje

Hoe gaat de eerste selectie van Ronald Koeman als bondscoach van Nederland eruit zien? Wie zijn de debutanten, de verrassingen? Het zijn de vragen waar vandaag een antwoord op komt, als de bondscoach zijn voorselectie gaat terugbrengen tot 23 personen. En voor Wout Weghorst komt er na een spannende week ook eindelijk verlossing.

Loting Champions en Europa League

Real Madrid, Liverpool, FC Barcelona, Manchester City, Bayern München, Juventus, Sevilla en AS Roma gaan de koker in voor de kwartfinale van  de Champions League. Komen er hele grote krakers of worden de absolute favorieten verdeeld over de wedstrijden? Ook in de Europa League worden de ploegen voor de kwartfinales tegenover elkaar gezet. Vanaf twaalf uur gaan de lotingen los. 

Wedstrijden

Ajax - PEC Zwolle (19.30 uur) 

De kampioenspoule gaat van start in de Eredivisie Vrouwen. Ajax ontvangt het zo sterk presterende PEC Zwolle, terwijl ook in de poule van de onderste vier de eerste duels worden afgewerkt. Omdat de bovenste en onderste ploegen tegen elkaar spelen, kunnen we voornamelijk spannende wedstrijden verwachten. 

Excelsior – ADO Den Haag (20.00 uur)

ADO Den Haag is bezig aan een uitstekend seizoen, maar wacht inmiddels alweer drie wedstrijden op een overwinning. Van Ajax (0-0), Sparta (2-1) en NAC Breda (0-2) wist de ploeg van Alfons Groenendijk niet te winnen. Dat moet gauw gebeuren om goede papieren te blijven houden voor de play-offs voor Europees voetbal. De Residentieclub gaat op bezoek bij Excelsior, dat ook stiekem droomt van een seizoenstoetje.

SC Freiburg - VfB Stuttgart (20.30)

Enkele weken geleden stonden de bezoekers nog onderin de Bundesliga, maar omdat er in de laatste zes duels niet werd verloren (4x winst, 2x gelijk) heeft Stuttgart zich opeens naar de tiende plaats opgewerkt in de Duitse competitie. Een scenario waar onze landgenoten van Hamburger SV, FSV Mainz 05 of VfL Wolfsburg alleen maar van kunnen dromen. Blijft Die Schwaben wederom ongeslagen?

19.50 uur: SC Cambuur - NEC , FOX Sports 5 - live verslag van Jupiler League-duel

20.00 uur: ADO Den Haag - Excelsior, FOX Sports 3 - live verslag van Eredivisie-duel

20.25 uur: SC Freiburg - VfB Stuttgart, FOX Sports 2 - live verslag van Bundesliga-duel

20.30 uur: Voetbal Inside, RTL 7 - voetbaltalkshow

22.25 uur: Studio Sport Eredivisie, NPO 1 - samenvatting van Excelsior - ADO Den Haag

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen