Teleurgestelde Sneijder wilde tegen Engeland afscheid nemen

15 maart 2018, 14:37

De komende oefeninterland tegen Engeland zal niet in het teken staan van het afscheid van Wesley Sneijder, die onlangs aankondigde als international te stoppen. De recordinternational hoopte in Amsterdam afscheid te nemen van het Oranje-publiek, maar hoorde daar niets over van de KNVB. Sneijder heeft begrip voor het besluit, maar baalt er ook een beetje van.

De 133-voudig international hoopte dat de KNVB hem in de oefeninterland tegen Engeland of Portugal zijn afscheid zou gunnen. Dat lijkt echter niet te gaan gebeuren. "Het moment was fantastisch geweest, maar ik kan het wel enigszins begrijpen. Een nieuwe bondscoach wil zijn nieuwe groep bij elkaar hebben. Die wil niet een wedstrijd die in het teken staat van mij", aldus Sneijder in gesprek met de NOS.

Sneijder hoopt nog altijd eenzelfde soort afscheid te krijgen als Arjen Robben, die na de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Zweden werd uitgezwaaid. "Het gaat niet om mij, het gaat erom dat ik samen met de fans een moment wil om afscheid te nemen", vervolgt Sneijder. "Ik ben er vijftien jaar onafgebroken bij geweest, ik ben recordinternational. Zoals Robben zijn afscheid heeft gekregen, denk ik dat het voor mij ook op zijn plaats is."

Voor Sneijder was de cirkel ook rond geweest als hij tegen Portugal afscheid had genomen. De middenvelder, tegenwoordig in dienst van het Qatareese Al Gharafa, maakte in 2003 zijn debuut tegen de Portugezen. "Maar dat is een uitwedstrijd, dus niet voor eigen publiek. Ik heb wel gedacht: ik heb tegen Portugal gedebuteerd, ik heb onder Ronald Koeman bij Ajax gedebuteerd, hoe mooi zou het dan zijn om onder Koeman bij het Nederlands elftal te eindigen tegen Portugal? Maar het is wat het is, ik ga er ook niet moeilijk over doen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen