Heracles verrast en stelt Duitser Wormuth aan komend seizoen

15 maart 2018, 15:49   Bijgewerkt: 15 maart 2018, 16:00

Heracles Almelo heeft Frank Wormuth aangesteld als de nieuwe trainer voor komend seizoen. De 57-jarige Duitser zet zijn handtekening onder een contract voor twee seizoenen in Overijssel. Eerder was hij werkzaam bij de Duitse voetbalbond (DFB) als trainer van Duitsland onder twintig jaar. Op dit moment is hij daar nog het hoofd van de trainersopleiding.

"Ik kijk er weer naar uit om iedere dag op het veld te staan. Ik voelde dat er nog altijd een trainer in mij zit", aldus de nieuwe hoofdtrainer op de clubsite. "In de gesprekken met Heracles Almelo werd dat bevestigd. De kennis die ik in de laatste tien jaar in de aansturing van de opleiding heb opgedaan, wil ik graag in de praktijk tot uiting brengen. Heracles Almelo is een club die goed bij mij past."

Vernieuwing

Technisch manager Mark-Jan Fledderus (foto) is verheugd met de komst van Wormuth. "Frank heeft enorm veel ervaring in de voetbalwereld. Behalve met zijn voetbalvisie, past hij ook als opleider goed bij Heracles Almelo. Hij is het brein achter de vernieuwing van het Duitse voetbal en met zijn kennis kan hij onze club verder ontwikkelen. Samen met Frank gaan we voor attractief voetbal. Hij zal zich de Nederlandse taal eigen maken. Tot het nieuwe seizoen werkt hij op de achtergrond toe naar onze samenwerking. Voor nu ligt de focus het verdere seizoen op het doorzetten van de goede lijn van de laatste wedstrijden. Te beginnen met Vitesse-uit komende zaterdag."

Eerder was Wormuth werkzaam bij 1. FC Union Berlin en VfR Aalen, de afgelopen tien jaar aan het werk bij de DFB. Ook was hij assistent van Joachim Löw bij Fenerbahce. In Duitsland staat hij bekend als de opleider van de trainerstalenten Julian Nagelsmann (Hoffenheim) en Domenico Tedesco (Schalke 04). De keuze voor Wormuth is opvallend, aangezien die naam niet niet eenmaal viel in de contreien van Almelo. Marcel Keizer (ex-Ajax) en Mitchell van der Gaag waren ook kandidaten.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen