Gisteren gemist: laatste acht van Europa League zijn bekend

16 maart 2018, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op donderdag 15 maart.

Opvallend: kwartfinalisten EL uit 8 verschillende landen

De kwartfinalisten van de Europa League komen uit acht verschillende landen. Dat is vrij bijzonder, want dit gebeurde in 2005 voor het laatst, toen het toernooi nog de UEFA Cup heette. Vrijdag wordt in het Zwitserse Nyon geloot.

Arsenal, CSKA Moskou en Salzburg laatste kwartfinalisten

De acht kwartfinalisten van de Europa League zijn bekend. Kenny Tete en Memphis Depay hebben zich niet weten te plaatsen voor de volgende ronde. CSKA Moskou was te sterk voor Lyon, dat liet zien dat een team vormen belangrijker is dan individuele kwaliteit. Verder kwam Arsenal met de schrik vrij, maar boekte het mede door een arbitrale blunder toch een 3-1 zege. Tot slot won Red Bull Salzburg over twee wedstrijden verrassend maar terecht van Borrussia Dortmund.

Sporting komt goed weg na misser Dost, Leipzig klaart klus

Ook al miste Bas Dost een strafschop, Sporting Portugal staat in de kwartfinale van de Europa League. De tegenvallende Portugezen hadden op bezoek bij Viktoria Plzen wel een verlenging nodig om de laatste acht te bereiken. Een 2-1 nederlaag in Tsjechië na de eerdere 2-0 overwinning volstond voor Sporting. RB Leipzig bereikte in reguliere speeltijd ten koste van Zenit St. Petersburg (1-1) de laatste acht.

De Vrij scoort bij winnend Lazio, Marseille simpel door

Stefan de Vrij heeft met zijn Lazio in een bloedstollende wedstrijd een kwartfinaleplaats in de Europa League veiliggesteld. De Italianen grepen een vroege voorsprong, en kregen kansen genoeg om het tweeluik te beslissen. Dit gebeurde uiteindelijk pas heel laat in de wedstrijd, en het was de Nederlander die de 0-2 maakte. Verder gaat ook Olympique Marseille vrijdag de koker in, dankzij een gemakkelijke avond in Spanje op bezoek bij Athletic Bilbao.

VAK-P roept om vertrek Van Halst: 'Als hij echte clubman is'

VAK-P roept om het vertrek van Jan van Halst bij FC Twente. De fanatieke achterban vindt dat de directeur van de Tukkers op alle facetten heeft gefaald. Ook wijst VAK-P naar Gertjan Verbeek.

Belangrijke uitslagen:

Lokomotiv Moskou - Atlético Madrid 1-5

Athletic Bilbao - Olympique Marseille 1-2

Dinamo Kiev - Lazio 0-2

Viktoria Plzen - Sporting Portugal 2-1

Zenit St. Petersburg - RB Leipzig 1-1

Arsenal - AC Milan 3-1

Olympique Lyon - CSKA Moskou 2-3

Red Bull Salsburg - Borussia Dortmund 0-0

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen