Officieel: Van den Brom ook volgend seizoen coach van AZ

16 maart 2018, 16:11   Bijgewerkt: 16 maart 2018, 16:31

John van den Brom is ook in het nieuwe seizoen de trainer van AZ. De 51-jarige oefenmeester heeft zijn contract bij de Alkmaarse club verlengd tot medio 2019, zo maakt AZ vrijdag bekend. De oude verbintenis van Van den Brom in het AFAS Stadion liep komende zomer af.

"Ik ben heel blij met het vertrouwen van de club", aldus Van den Brom bij AZ TV. "We kunnen met zijn allen wel vaststellen dat we op de goede weg zijn, maar we zijn ervan overtuigd dat het nog beter kan dan dat we nu al laten zien. Dat maakt het mooi om er volgend jaar mee verder te gaan." Van den Brom hoefde niet lang na te denken voor hij zijn handtekening zette. "Ik heb het hier ontzettend naar mijn zin. Het is persoonlijk ook mooi dat ik hier alweer bijna mijn vijfde seizoen in ga, iets dat niet echt vanzelfsprekend is in het voetbal."

Directeur voetbalzaken Max Huiberts van AZ vult aan: "Het zal niemand verbazen dat we heel tevreden zijn over hoe het nu gaat. Waarom we zo goed bij elkaar passen? John heeft de afgelopen jaren laten zien dat hij volgens de lijn van AZ kan en wil werken. Hij is niet bang om jeugdspelers de kans te geven, we zien dat spelers zich ontwikkelen en beter worden en we behalen bijna elk jaar onze doelstellingen."

Van den Brom is al 3,5 jaar de coach van AZ. De oud-trainer van ADO Den Haag, Vitesse en Anderlecht werd in september 2014 gepresenteerd als de opvolger van Marco van Basten. In de seizoenen 2014/2015 en 2015/2016 leidde Van den Brom de Noord-Hollanders naar een rechtstreeks Europees ticket, met respectievelijk een derde en een vierde plaats in de Eredivisie.

Dit seizoen staat AZ derde in de Eredivisie en speelt het de bekerfinale tegen Feyenoord. Afgelopen jaargang haalden de Alkmaarders ook de eindstrijd van de TOTO KNVB Beker. Daarin was Vitesse destijds te sterk.

De hoogtepunten van John van den Brom bij AZ (beelden: AZ TV):

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen