Gelukkige goals Johnsen leiden Haagse winst bij Excelsior in

16 maart 2018, 22:06   Bijgewerkt: 16 maart 2018, 22:14

ADO Den Haag is vrijdagavond in een vermakelijk duel bij Excelsior uiteindelijk de gelukkigste gebleken: 1-2. De Rotterdammers kwamen voor rust verdiend op 1-0 en hadden verder uit kunnen lopen tegen het matige ADO. Dat gebeurde niet, waardoor Björn Johnsen de matchwinner werd voor de ploeg van Alfons Groenendijk door twee keer te scoren. De eerste was een reboundgoal, zijn tweede was een van richting veranderd schot.

ADO had dit kalenderjaar nog geen uitwedstrijd gewonnen, bij Excelsior zou dat weleens kunnen gaan lukken aangezien Excelsior in 2018 thuis nog geen feestje had kunnen vieren. ADO had dan wel een punt overgehouden aan het bezoekje bij Ajax, maar drie punten werden nog niet meegenomen naar Den Haag. Ondanks deze statistieken bevond ADO zich op de achtste plaats met 36 punten, een uitstekend aantal na 27 wedstrijden. Excelsior deed het met 35 uit 27 zeker niet minder.

Op het veld presteerde Excelsior voor de rust het best: het leidde in de pauze met 1-0 en dat was dik verdiend. Het had via Levi Garcia twee grote kansen gekregen (lob naast en schot tegen Robert Zwinkels op) en Luigi Bruins bracht zichzelf na een prachtige pass van Hicham Faik in stelling, maar stuitte net als Bruins en eerder al Ali Messaoud ook op Zwinkels.

Vlak na de kans van Bruins scoorde Massop na 27 minuten wel. Excelsior verdiende een corner, waaruit Massop raak kopte. Johnsen probeerde namens het tegenvallende ADO de bal nog van de lijn te halen, maar hij stond niet goed gepositioneerd. ADO zelf kreeg maar één kans, Thijmen Goppel kreeg ruimte om uit te halen vanuit de tweede lijn en dwong Theo Zwarthoed tot een moeizame redding.

ADO was terug in de wedstrijd en liet zich in het vervolg meer zien. Tien minuten na de 1-1 had het ook zomaar 1-2 kunnen zijn. Dit keer was de paal ADO niet gunstig gezind, Erik Falkenburg trof met een gekruld schot het aluminium op zo'n manier dat er geen reboundmogelijkheden waren. Toch zat het ADO tien minuten voor tijd wel mee bij de 1-2 van Johnsen. Zijn schot van ver raakte het been van Wout Faes en verdween met een boog het doel in: 1-2.

Zo was ADO de meest gelukkige vanavond in Kralingen en ging het uiteindelijk met de drie punten aan de haal. Invaller Kevin Vermeulen had de 2-2 nog op zijn hoofd, maar kopte over en hield ADO dus in leven. De ploeg van Alfons Groenendijk had via invaller Elson Hooi de zege nog extra glans kunnen geven, de buitenspeler kreeg het helaas voor hem voor elkaar om van dichtbij al vallend over te schieten. Desalniettemin sluit ADO door de zege aan bij de subtop en heeft een ticket voor de play-offs nog altijd in zicht.

Opstellingen en beoordelingen:

Excelsior: Theo Zwarthoed 6.5, Khalid Karami 6, Jurgen Mattheij 6.5, Wout Faes 5.5, Milan Massop 6, Ali Messaoud 6.5 (83. Jeffrey Fortes -), Hicham Faik 6.5, Ryan Koolwijk 6, Luigi Bruins 6.5, Anouar Hadouir 6.5 (65. Kevin Vermeulen 5), Levi Garcia 5.5.

ADO Den Haag: Robert Zwinkels 7, Hennos Asmelash 5.5 (75. Elson Hooi -), Nick Kuipers 5.5, Danny Bakker 5, Aaron Meijers 6, Donny Gorter 5, Abdenasser El Khayati 6 (85. Bas Kuipers -), Lex Immers 5.5, Erik Falkenburg 6 (90+3. Melvyn Lorenzen -), Björn Johnsen 6.5, Thijmen Goppel 6.5.

Man of the match: Robert Zwinkels

*Spelers moeten minimaal twintig minuten spelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen