Groenendijk ging tekeer in rust: "Miste de overtuiging"

16 maart 2018, 23:21

Alfons Groenendijk, de trainer van ADO Den Haag, is vrijdag in de rust van de uitwedstrijd tegen Excelsior tekeer gegaan in de kleedkamer. De oefenmeester was niet te spreken over de instelling van zijn spelers. Op dat moment stond ADO met 1-0 achter, maar dankzij twee goals van Björn Johnsen won het toch nog (1-2).

"Ik denk het wel", antwoordde Groenendijk na afloop bij de NOS op de vraag of ADO een gelukkige zege heeft geboekt in Kralingen. "Ik denk dat wij in de eerst helft met vuur hebben gespeeld en goed weg zijn gekomen dat het vlak voor rust niet ook nog 2-0 werd, want dan was het waarschijnlijk voorbij geweest."

"In de rust heeft de groep me waarschijnlijk nog niet eerder zo boos gezien als vandaag", vervolgde Groenendijk. "Het ging me niet om tactiek, maar ik miste de overtuiging bij mijn eigen groep. Dat hebben we na rust wel getoond en dan dwing je iets af. Op basis van de tweede helft is het denk ik ook een verdiende zege."

Groenendijk wilde niet vertellen wat hij allemaal naar zijn spelers heeft geroepen. "Daar gaat het niet om en hoef ik niet naar buiten toe te delen", reageerde hij. "De spelers kunnen er ook wel tegen en ik heb ze na afloop ook nog een compliment gemaakt. Het is ook een spel, maar ze moeten wel weten dat bij ADO in elk duel de onderste steen boven moet, dat je het kunstgras er hier uitvreet. Dat heb ik voor rust niet gezien."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen