Transferweekje: Vermeer voldoet in België, Mount en Robben

17 maart 2018, 12:00

Transfergeruchten blijven op volle toeren komen. Door de bomen kunnen we soms het bos niet meer zien, maar het ene gerucht is uiteraard serieuzer dan de ander. Daarom heeft FCUpdate.nl de wekelijkse transferrubriek 'Transferweekje' gelanceerd. Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

Vitesse hoopt op langer verblijf van Mount

{image[322798][right-half][]}De trainerstombola van de Eredivisie

De trainerstombola in de Eredivisie draait op volle toeren. Vitesse (Leonid Slutsky) en Heracles Almelo (Frank Warmuth) zijn sinds deze week voorzien, en dinsdag werd bekend dat in Heerenveen - zoals verwacht - een vacature vrijkomt. Jurgen Streppel vertrekt na dit seizoen uit Friesland. Het aantal clubs dat een nieuwe trainer zoekt staat daarmee op vier: sc Heerenveen, Excelsior, Willem II en Sparta. Komt er een stoelendans op gang? Ernest Faber, Mitchell van der Gaag, Henk Fraser, Streppel, Marcel Keizer en Erwin van de Looi hebben allemaal nog geen club.

{image[324039][right-half][]}Club Brugge wil Vermeer voor volgend seizoen op de loonlijst

Kenneth Vermeer en Club Brugge matchen goed met elkaar, zo goed dat de Belgen de 32-jarige doelman definitief willen inlijven. Dat schreef Het Nieuwsblad deze week. De Feyenoord-huurling verdreef Vladimir Gabulov onder de lat en maakt sindsdien een dusdanige indruk dat Blauw-Zwart hem voor volgend seizoen op de loonlijst wil zetten. Club Brugge hoeft alleen maar de optie tot koop te lichten en voilà. De hoogte van de gelimiteerde transfersom is onbekend. Maar als Club Brugge kampioen wordt en zich op die manier plaatst voor de Champions League, heeft de Belgische topclub extra centjes in de la.

{image[322063][right-half][]}De Younes-soap

Amin Younes heeft deze week bepaald geen vrienden gemaakt. Hij weigerde in te vallen bij Ajax en is als straf teruggezet naar de Amsterdamse beloften. Ook begon een potje bekvechten met Napoli. Volgens Younes heeft hij bij i Partenopei geen enkel contract getekend. Des te opmerkelijker was de reactie uit Italië: volgens een advocaat van Napoli staan er 31 handtekeningen op papier en is er geen twijfel over mogelijk dat de Duitser per 1 juli eigendom is van Napoli. Wat de waarheid ook is, al die negatieve aandacht doet Younes geen goed. Deelname aan het WK met Duitsland kan hij waarschijnlijk vergeten, want ook bij Die Mannschaft is hij voor de komende interlandperiode [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/330191/younes-valt-ook-bij-nationale-ploeg-duitsland-buiten-de-boot/,_blank,buiten de boot gevallen].

{image[324669][right-half][]}Robben krijgt in april duidelijkheid

Arjen Robben krijgt volgende maand meer duidelijkheid over zijn toekomst. Bayern München gaat met hem, en zijn collega Franck Ribéry om tafel om zijn aflopende contract te bespreken. "We hebben afgesproken om in april met elkaar in gesprek te gaan", zei voorzitter Karl-Heinz Rummenigge in de Duitse media. "Daarna kijken we verder. Het is bekend dat ze allebei willen blijven, maar we moeten voor volgend seizoen een zo goed mogelijke selectie hebben."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen