Jones: "Hele verhuizing naar Nederland heeft me goed gedaan"

17 maart 2018, 12:21

Brad Jones heeft een mooie week achter de rug. De doelman van Feyenoord is terug bij de nationale ploeg van Australië en heeft serieus kans op het WK. Hij zal zich de komende weken verder moeten bewijzen aan bondscoach Bert van Marwijk.

"Ik vind het mooi dat hij mij heeft bekeken en dat hij na de wedstrijd tegen Heracles een ontmoeting met mij had", zegt Jones tegen De Telegraaf. "Hij vroeg of ik beschikbaar was en wat mijn gedachten zijn over de nationale ploeg. Nou, dat kon ik hem meteen vertellen. Ik ben altijd beschikbaar geweest, maar in Engeland was ik vaak tweede doelman. Voor sommige bondscoaches was dat een probleem. In 2004 ben ik naar de Olympische Spelen geweest met het Australische team. Nu krijg ik een nieuwe kans voor het grootste toernooi dat er is."

In Nederland groede Jones uit tot eerste doelman. Eerst bij NEC, nu bij Feyenoord. "Mijn hele verhuizing naar Nederland heeft me goed gedaan. Hier speel ik elke week, ik ben eerste doelman bij een grote club. Het kampioenschap was een hoogtepunt. Daarom wil ik nu ook de beker winnen. Maar ik wil ook dat we in de competitie ons nog verbeteren. Er is zoveel om voor te spelen in deze fase nog. En ja, dat het WK er mogelijk achteraan komt voor mij is een extraatje."

Tijdens de interlandperiode oefenen de Socceroos tegen Noorwegen en Colombia.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen