Hoe kan Bayern dit weekend al kampioen worden?

17 maart 2018, 13:42

Als het even mee zit voor Bayern München, kan de club dit weekend in speelronde 27 (!) kampioen worden. De eenzame koploper van de Bundesliga moet zondagavond zelf winnen op bezoek bij RB Leipzig en is afhankelijk van twee andere factoren: 'concurrenten' Schalke 04 en Borussia Dortmund.

Eén keer eerder werd Bayern München na 27 wedstrijden kampioen van Duitsland. Niet zo lang geleden ook:  in 2014. Schalke 04 en Borussia Dortmund kunnen de evenaring van dit Bundesliga-record tegenhouden.

Schalke 04

Die Königsblauen spelen zaterdagavond (18.30 uur) uit tegen VfL Wolfsburg, de nummer vijftien van de Duitse competitie. Schalke staat na 26 wedstrijden tweede met twintig punten achterstand. Als Schalke niet wint, kan Bayern de ploeg van Domenico Tedesco op onoverbrugbare afstand zetten.

Borussia Dortmund

Maar ook Borussia Dortmund moet punten morsen. BVB staat derde, op 21 punten van Bayern. Zondagmiddag om 13.30 komt Hannover 96 op bezoek in het Signal Iduna Park. Eerst zal Bayern de verrichtingen van Schalke in de gaten houden, alvorens de blik op Dortmund komt. En mochten de ideale scenario's niet uitkomen, dan stellen ze het feestje in Beieren tot na de interlandperiode uit. Want kampioen wordt Der Rekordmeister toch wel.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen