Mourinho baalt ondanks zege: "Neem het iedereen kwalijk"

18 maart 2018, 09:14

Manchester United bereikte zaterdag, door op het eigen Old Trafford met 2-0 te winnen van Brighton & Hove Albion, de halve finales van de FA Cup. Toch was manager José Mourinho na afloop kritisch op zijn spelers.

"Het resultaat was beter dan ons spel", mopperde Mourinho bij de BBC. "We hebben niet zo gespeeld als dat ik had gewild. We hebben niet op de manier gespeeld waarop ik het team had voorbereid. Onze overwinning is zeker verdiend, maar we hebben niet goed gespeeld. Soms is er een tegenstrijdigheid tussen waar je in de afgelopen twee dagen aan hebt gewerkt en wat je op het veld hebt gedaan. Dat is frustrerender dan het resultaat. Ik was niet tevreden over de opbouw. Dat neem ik iedereen kwalijk."

Volgens Mourinho durfde een aantal spelers niet te voetballen. "Veel meer kan ik er niet over zeggen. Dat heeft te maken met persoonlijkheid, vertrouwen en klasse", vervolgde de Portugees. "Als de zon schijnt en alles goed gaat, dan win je wedstrijden, maak je doelpunten en valt alles je kant op. Dan is elke speler goed, wil iedereen voetballen en de bal hebben. Dan ziet iedereen er geweldig uit en heeft iedereen vertrouwen."

"Als het donker en koud is, dan betekent dat in de voetballerij een periode van één of meerdere slechte resultaten. Niet iedereen heeft dan het vertrouwen of de persoonlijkheid om echt te voetballen", aldus Mourinho. "Iedereen kan op een veld staan en elke vijf minuten de bal raken. Maar niet iedereen kan op een veld staan en zeggen: geef me de bal, want ik wil voetballen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen