Steijn: "Met tien man wordt het een moeilijk verhaal"

18 maart 2018, 10:41

De rode kaart van Ralf Seuntjens (twee keer geel) in de 58ste minuut is volgens Maurice Steijn, de trainer van VVV-Venlo, bepalend geweest voor de uitkomst van de uitwedstrijd tegen PSV. Met een man meer liep de thuisclub in de laatste 25 minuten van 0-0 uit naar een 3-0 overwinning.

"Ik denk dat de rode kaart bepalend is", aldus Steijn bij de NOS. "Ik denk dat we PSV in de eerste helft prima partij hebben geboden. We kregen zelf ook nog twee behoorlijke kopkansen in de 'zestien' en ik denk ook dat we een penalty hadden moeten krijgen", refereert hij aan een vermeende overtreding op Romeo Castelen. "Volgens mij was er geen intentie om de bal te raken. Op elk ander gedeelte van het speelveld was er wel gefloten. Volgens mij is een overtreding een overtreding en maakt het niet uit waar het gebeurt."

"Uiteindelijk halen we met een goed gevoel de rust en ook in de tweede helft hadden we het goed voor elkaar. Natuurlijk pakte onze keeper ook een paar goede ballen", vervolgt Steijn. In de 58ste minuut kreeg Seuntjens echter zijn tweede gele kaart. "Met tien man wordt het een moeilijk verhaal. Met al geel op zak was het niet handig om zo'n tackle te maken. Dat geef ik ook altijd aan: je moet in de wedstrijd blijven en geen onnodig geel of rood pakken, want dan weet je dat de wedstrijd gespeeld is. Uiteindelijk gaat dat doelpunt dan vallen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen