Van Persie leidt Feyenoord naar zege in gevreesd Zwolle

18 maart 2018, 18:42

Mede dankzij een dubbelslag van Robin van Persie heeft Feyenoord zondagmiddag een overwinning op Zwolle geboekt. Sinds PEC weer in de Eredivisie speelt (2012/13), won Feyenoord nog niet in Zwolle, maar daar kwam vandaag dus verandering in. Qua veldspel was de thuisclub niet veel minder dan de huidige landskampioen, en Feyenoord leek nog bijna de zege uit handen te geven. Naast Van Persie scoorden Karim El Ahmadi, Tonny Vilhena, Mustafa Saymak en Piotr Parzyszek (2x), en dus stokte de teller bij 3-4.

Zwolle is na FC Twente, de nieuwe hekkensluiter van de Eredivisie, de slechtst presterende ploeg van de Eredivisie in 2018. Feyenoord is het nieuwe jaar ook niet goed begonnen, maar won vorige speelronde wel overtuigend van AZ Alkmaar. Van Persie speelde tegen AZ niet wegens een ontstoken teen, maar de man die sinds zijn terugkeer goed was voor drie doelpunten kon tegen PEC weer minuten maken. Met de Oranje-topscorer allertijden in de basis wilde de ploeg van Giovanni van Bronckhorst Zwolle nog dieper het dal in drukken.

In de tegenstoot viel de 0-1, en vier minuten later was daar al de 0-2. Ryan Thomas ging op de bal staan, waardoor Jean-Paul Boëtius er met het speelwerk vandoor kon. De zestienjarige Sepp van den Berg, die voor het eerst in de basis begon, wist Boëtius vervolgens niet af te stoppen. De vleugelspeler van Feyenoord vond Van Persie op de rand van het strafschopgebied van PEC, en die schoot met zijn linker raak. Nicolai Jørgensen kon hierna de 0-3 aantekenen, maar Nicolás Freire - die de in de warming-up geblesseerd geraakte Philippe Sandler verving - kon nog net verdedigen.

Zwolle leek qua veldspel wel mee te kunnen komen, maar moest veel kansen slikken. Van Persie had uit een corner bijna zijn derde gemaakt, maar vond het zijnet. PEC zette hier bijzonder weinig tegenover, en kwam in aanvallend opzicht in de eerste helft niet verder dan Mokhtar's poging toen het nog 0-0 stond. Feyenoord speelde op het koude, stugge kunstgrasveld niet haar beste voetbal, maar ging toch met een 0-2 tussenstand aan de thee.

Een hectische slotfase zou hierop volgen. In de 69ste minuut kon Ryan Thomas op Feyenoord-goalie Brad Jones af, maar de doelman was op tijd en schoot weg. De bal kwam voor de voeten van Queensy Menig, die had kunnen profiteren van dat Jones uit zijn doel was, maar miste richting. Tien minuten voor tijd leek Feyenoord de wedstrijd te beslissen: Jørgensen speelde de bal naar Berghuis en de vleugelspeler schonk Tonny Vilhena een niet te missen kans, 1-4. Via een benutte penalty van invaller Piotr Parzyszek kwam Zwolle nog terug op 2-4, en in de absolute slotfase maakte hij zelfs de 3-4. Het werd nog even bibberen voor Feyenoord, maar de club wist met een verschil van maar één goal toch de overwinning binnen te slepen.

De opstellingen en beoordelingen*

PEC Zwolle: Diederik Boer 4.5; Kingsley Ehizibue 6.5, Sepp van den Berg 6, Nicolás Freire 5.5, Ruben Ligeon 5; Mustafa Saymak 7 (72. Piotr Parzyszek -), Rick Dekker 5.5, Ryan Thomas 4; Younes Namli 5, Queensy Menig 5 (83. Terell Ondaan -), Youness Mokhtar 5 (83. Erik Israelsson -).

Feyenoord: Brad Jones 6.5, Kevin Diks 5.5, Sven van Beek 5.5, Jan-Arie van der Heijden 6, Ridgeciano Haps 6, Karim El Ahmadi 6.5, Tonny Vilhena 6, Robin van Persie 8 (53. Jens Toornstra 5.5), Steven Berghuis 6 (90. Eric Botteghin -), Nicolai Jørgensen 7, Jean-Paul Boëtius 6.

Man of the match: Robin van Persie

*: Spelers moeten ten minste twintig minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen