De Ligt werd bij Oranje-debuut in de zeik genomen door Sneijder

19 maart 2018, 08:52

Matthijs de Ligt werd tijdens zijn debuut bij het Nederlands elftal op ludieke wijze getest door Wesley Sneijder. De aanvoerder van Oranje sommeerde de verdediger om naar zijn hotelkamer te komen om de schoenen van hem te poetsen. De Ajax-verdediger trapte daar, uiteraard, niet in.

"Kamer 210, zei hij tegen mij. Daar moest ik zijn schoenen komen poetsen", vertelt hij aan Metro. "Hij wilde testen hoe ik in elkaar steek. Ik ben er uiteraard niet ingetrapt en niet naar die kamer gegaan. Maar dat soort dingen zorgden er wel voor dat ik me gelijk thuisvoelde bij Oranje. Hij nam spelers echt bij de hand. Niet alleen door grapjes te maken, maar uiteraard ook aan de hand van tips op het veld. Sneijder is nog steeds een heel goede speler, heeft veel ervaring op eindtoernooien en daar hebben we nu niet veel spelers van in de selectie. We zullen hem, net als Arjen Robben, zeker gaan missen."

Een van de spelers die moet gaan opstaan is De Ligt, zo vinden veel Nederlanders. "Er was ooit een tijd dat de Sneijders en Robbens van ons land zich voor het eerst bij het nationale elftal meldden en de oudere generatie afscheid nam. Wat spelers als Sneijder hebben gepresteerd is bizar goed. Nu is het aan ons om een dusdanig goede ploeg neer te zetten dat wij later ook kunnen zeggen dat we het goed achterlaten voor de volgende generatie." Al blijft hij wel bescheiden en ziet hij zichzelf nog als 'broekie'. "Voor mij is het nog geen tijd om dat soort grappen te maken bij Oranje."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen