Koeman sluit Van Persie in Oranje niet uit en hoopte op Robben

19 maart 2018, 16:18   Bijgewerkt: 20 maart 2018, 08:29

Na de mislukte kwalificatiecampagne voor het EK 2016 speelde Robin van Persie nog slechts één interland voor het Nederlands elftal. Ronald Koeman, de nieuwe bondscoach, heeft de speler van Feyenoord ook niet opgenomen in zijn selectie voor de oefenduels met Engeland en Portugal. Desondanks zijn er in de toekomst nog mogelijkheden voor de 102-voudig international.

Koeman had onlangs een gesprek met Van Persie. "Ik was bij Feyenoord en vond het nodig om ook met Robin te spreken over wat hij van het Nederlands elftal vindt", sprak Koeman maandag op de persconferentie. Op de vraag of hij nog een rol voor Van Persie ziet binnen Oranje, antwoordde de nieuwe keuzeheer. "Hij heeft niet gezegd dat hij zou stoppen als international. Maar hij zal eerst compleet fit moeten worden. Gisteren heeft hij wederom zijn klasse [Van Persie scoorde twee keer tegen PEC Zwolle] laten zien, dus ik zeg bij voorbaat geen 'nee'. Ik kijk niet naar leeftijd. Van Persie heeft niet gezegd dat hij stopt en ik heb niet gezegd dat ik hem nooit meer zou selecteren."

Sneijder

Dat laatste heeft Koeman wel tegenover Wesley Sneijder aangegeven. "Ik ben met een boodschap naar hem toegegaan en heb het niet in het midden gelaten. Anders had Wesley zich vandaag nog wel gemeld, denk ik", vervolgde Koeman. Mogelijk krijgt Sneijder nog wel een afscheidsduel bij Oranje, maar dat zal niet tegen Engeland of Portugal zijn. "Het gaat waarschijnlijk wel gebeuren in de toekomst, ook in Nederland kunnen wij spelers op deze manier eren. Het paste echter niet in deze ronde. Er is zoveel veranderd, daar moet de aandacht op liggen."

Evenals Sneijder komt Arjen Robben niet meer in actie voor Nederland, al heeft Koeman hem wel voorzichtig gepolst. "Op het moment dat hij zijn laatste wedstrijd had gespeeld, had ik van afstand het idee dat de deur op een kier stond. Maar dat is niet zo. Hij is klaar bij Oranje", eraan toevoegend, dat het volledig de eigen beslissing van Robben is om te stoppen als international. "In een fitte Robben zie ik nog wel een meerwaarde voor Oranje."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen