Koeman: "Ik wil een team zien dat iets uitstraalt"

19 maart 2018, 16:29   Bijgewerkt: 19 maart 2018, 16:39

Het avontuur van Ronald Koeman als bondscoach van het Nederlands elftal begint komende vrijdag in de Amsterdam ArenA met een oefeninterland tegen Engeland. Drie dagen later staat Oranje in Genève tegenover Portugal. Koeman wil in deze interlandperiode zoveel mogelijk leren over zijn selectie.

"Ik bespreek het idee van hoe we gaan spelen. Dat gaan we vervolgens trainen", zei Koeman maandag op een persconferentie, toen hij werd gevraagd naar de ontmoeting met Engeland. "In de wedstrijd wil je dat terugzien. Daarnaast wil ik een team zien dat iets uitstraalt. Uiteraard wil je ook resultaat, je speelt om te winnen."

"Ik wil dat we deze periode goed afsluiten, dat is voor mij heel belangrijk", vervolgde Koeman. "Deze twee interlands, maar ook die in mei/juni, wil ik gebruiken om duidelijkheid te creëren voor mezelf. Niet dat we in september de Nations Cup ingaan en dat ik dan nog dingen moet proberen." De komende interlands staan dus in het teken van proberen. "Zowel qua spel als qua selectiebeleid. De keuze die ik nu heb gemaakt, kan in mei weer anders zijn."

"Voor vrijdag heb ik een team in gedachten. We spelen vrijdag en maandag, dat is kort op elkaar. Daarnaast hebben we op zondag nog een reisdag. Dus we zullen zeker wisselingen toepassen. In beide duels gaan we niet met hetzelfde team spelen", verklapte Koeman. "Ik heb al wel ideeën. In mijn selectiebeleid heb ik spelers geselecteerd die ik eens van dichtbij wil zien."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen