Vanaf komend seizoen video-arbiter bij eredivisieduels

19 maart 2018, 18:43   Bijgewerkt: 19 maart 2018, 19:06

Vanaf volgend seizoen zal de videoscheidsrechter in de Eredivisie worden ingezet. Dat is tijdens een vergadering maandagavond unaniem besloten door de BVO's, zo meldt de KNVB via de officiële kanalen. De video-arbitrage zal aanwezig zijn bij alle wedstrijden op het hoogste niveau van het Nederlandse betaald voetbal.

"Dit is een uniek moment in het Nederlandse voetbal, waar we al geruime tijd naartoe werken", zegt Eric Gudde, algemeen directeur van de KNVB. "In die tijd hebben we in Nederland bewezen voorloper te zijn op het gebied van de videoscheidsrechter. Dankzij het voorbereidende werk in de afgelopen jaren van Gijs de Jong, Mike van der Roest en anderen zijn we internationaal gezien een boegbeeld van deze ontwikkeling."

"Met de toestemming van onze clubs kunnen we de VAR nu ook in eigen land verder ontwikkelen. We laten hiermee zien vernieuwend te zijn met een continu proces van technologische verbetering", vervolgt Gudde, die hoopt zo een eerlijker verloop van de competitie te krijgen. 

De KNVB zal zich de komende maanden bezig gaan houden met het opleiden van scheidsrechters en het faciliteren van de techniek. In totaal wordt de videoscheidsrechter volgend seizoen ingezet bij 324 wedstrijden op het hoogste niveau.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen