Ten Hag ziet interlands niet als nadeel: "Prima ervaring"

19 maart 2018, 21:27   Bijgewerkt: 19 maart 2018, 21:43

Erik ten Hag ziet de interlandperiode niet als nadeel. Hoewel de trainer veel spelers moet missen vanwege verplichtingen bij het nationale elftal, wil hij de de tijd gebruiken om hard te trainen. Daarnaast geeft hij zijn spelers ook enkele dagen vrij.

Volgens Ten Hag is het logisch dat een club als Ajax af en toe spelers af moet staan. "Het is typerend voor een topclub. Voor de spelers zijn het prima ervaringen die ze weer mee kunnen nemen", zegt de trainer in gesprek met Ajax TV. "Wat ik tegen de spelers zeg die zijn geselecteerd voor hun land? Veel succes en kom gezond weer terug."

Ten Hag denkt zelfs dat het hebben van internationals in het team een voordeel kan zijn. Zeker wanneer spelers voor het eerst worden opgeroepen, zoals Justin Kluivert. "Zo'n eerste keer is heel bijzonder, net als voor Nicolas Tagliafico, die voor de tweede keer is geselecteerd. Je ziet dan extra motivatie bij spelers, dat komt het team ten goede."

Met de achtergebleven spelers gaat Ten Hag hard aan het werk. "We moeten de komende weken een goede balans vinden tussen inspanning en ontspanning. De eerste dagen staan in het teken inspanning. Daarna geven we ze een aantal dagen vrij zodat ze zich op kunnen laden voor de laatste wedstrijden van het seizoen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen