Van Dijk: "Aanvoerder van je land, dat zou iedereen willen"

19 maart 2018, 23:49   Bijgewerkt: 20 maart 2018, 00:04

Eén van de vraagstukken van Ronald Koeman bij het Nederlands elftal is wie de aanvoerdersband krijgt. Virgil van Dijk lijkt één van de kandidaten te zijn. Zelf zegt de verdediger van Liverpool vereerd te zijn wanneer de keuze op hem zou vallen.

"Aanvoerder van jouw land, dat zou iedereen willen. Het is een droom. Spelen voor je land is al het hoogst haalbare en helemaal als aanvoerder.", reageert Van Dijk in gesprek met de NOS op de vraag of hij ervoor open zou staan. Bij Southampton werd van Dijk eerder al tot aanvoerder benoemd door Koeman. "Ik hoopte al dat hij bondscoach zou worden. Voordat hij werd aangesteld hebben we een gesprek gehad. Dat ging niet eens zozeer over voetbal, wel over mijn ervaringen met hem."

Van Dijk merkt dat er sinds de komst van Van Dijk veranderingen zijn doorgevoerd bij het Nederlands elftal. "Dat moest ook. Veranderingen waren nodig. Als je twee keer achter elkaar geen eindronde haalt, dan wordt het tijd dat er iets verandert. Dat begrijp ik volkomen", aldus de verdediger. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen