Vitessenaar Ali droomt van WK: "Het wordt knokken voor een plek"

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

20 maart 2018 – Niet iedere Eredivisie-volger zal hem kennen, toch is de kans aanwezig dat Vitesse-middenvelder Mukhtar Ali de komende zomer actief is op het WK in Rusland. De twintigjarige Ali is in beeld bij de Saoedische voetbalbond, die hem niet opriep voor de huidige interlandperiode. De Vitessenaar hoopt desondanks vurig op een plek in de WK-selectie van Saoedi-Arabië.

Vitessenaar Ali droomt van WK: "Het wordt knokken voor een plek"

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

De komende maanden zal duidelijk worden of Ali meegaat naar Rusland. De Saoedische voetbalbond moet eerst nog de opvolger van de ontslagen Bert van Marwijk aanstellen. "Ik ben benieuwd", laat Ali aan De Gelderlander weten. "De ontvangst bij de eerste uitverkiezing was grandioos. En het WK biedt natuurlijk een geweldig vooruitzicht. Ik weet heus wel dat alles nog ver weg is. Het wordt knokken voor een plek in de selectie. Maar dát ik in beeld ben bij de bond is al geweldig."

De nieuwe Juan Antonio Pizzi zal Ali in elk geval niet kunnen beoordelen op zijn Eredivisie-minuten. Bij Vitesse vertoeft Ali vaker op de bank dan hem lief is. Trainer Henk Fraser maakte dit seizoen nog maar twee keer gebruik van de middenvelder, die begin 2017 van Chelsea naar Vitesse overstapte. "Het is teleurstellend dat ik niet speel bij Vitesse. Maar ik werk keihard en leer elke dag weer van een speler als Thulani Serero. Hij is naar mijn mening de beste middenvelder van de Eredivisie."

Ondanks zijn gebrek aan speeltijd bij Vitesse, heeft Ali de hoop op het WK nog niet opgegeven. "Het WK, dat is echt fantastisch. We spelen de openingswedstrijd tegen Rusland. Zou wat zijn, als ik daar bij kon zijn. En daarna in de poule tegen Egypte en Uruguay. Dan komt een droom echt uit."

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Eredivisie

  gerelateerd