Hateboer hoopt dat Oranje met vijf verdedigers gaat spelen

20 maart 2018, 13:56

Als het aan Hans Hateboer ligt, dan kiest bondscoach Ronald Koeman vrijdag tegen Engeland voor een systeem met vijf verdedigers. De rechtsback speelt bij Atalanta Bergamo in dat systeem, wat hem goed bevalt. Hateboer kan tegen de Engelsen debuteren in het Nederlands elftal.

Hateboer is sinds dit jaar een basisspeler bij de nummer zeven van de Serie A. Bij Atalanta bestrijkt de oud-speler van FC Groningen de hele rechterflank. "Het is duidelijk dat als we met vijf verdedigers spelen, ik het best tot mijn recht kom", laat Hateboer aan de NOS weten. "Zo speel ik nu een jaar lang, daar ben ik aan gewend. In dat systeem voel ik mij prettig. Ik denk ook dat ik aan de hand van dat systeem ben geselecteerd."

De verdediger weet nog niet voor welk systeem Koeman zal kiezen. Waar Hateboers voorkeur ligt, is duidelijk. "Het grootste verschil is dat er verdedigend iets meer zekerheid is", noemt hij als groot voordeel ten opzichte van een systeem met vier verdedigers. In Bergamo krijgt Hateboer als aanvallende back veel ruimte. "Ik sta vaker op de helft van de tegenstander dan op de eigen helft. De hele zijkant loop ik op en neer."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen