Dost wil in Oranje laten zien wat hij waard is in de spits

20 maart 2018, 19:49

Bas Dost wil in het Nederlands elftal eindelijk laten zien wat hij daadwerkelijk kan. De lange aanvaller is in clubverband al seizoenenlang goed bezig in Portugal, maar in het oranje-shirt wilde het nog niet zo vlotten. Daar moet volgens de speler van Sporting Portugal verandering in komen tijdens het nieuwe hoofdstuk van het Nederlands elftal onder bondscoach Ronald Koeman.

"Ik ben hierheen gekomen met het idee dat ik verdomme wil laten zien wat ik waard ben", steekt hij van wal tegenover FOX Sports. "Ik word een beetje moe van het verhaal dat je in Portugal zoveel scoort en hier bak je er niets van. Dat wordt nou eenmaal zo gecommuniceerd als je als spits niet scoort."

Dat de combinatie Dost en Oranje tot dusver niet zeer gelukkig is, erkent hij overigens ook. "In het begin heb ik veel invalbeurten gehad, later een paar keer in de basis gestaan. Maar dat is Oranje vooralsnog voor mij. Wat ik van de discussie vind over de spitspositie bij Nederland? Daar kijk ik sowieso niet naar."

Dat bondscoach Koeman gaat rouleren in de oefenwedstrijden tegen Engeland en Portugal, is voor Dost prima. Het liefst zou hij overigens wel beide duels in actie komen. "Iedereen wil spelen. Ik kan spelen én zit goed in mijn vel. Ben klaar om doelpunten te maken namens Oranje. Al zijn er gelukkig meer spelers die dat kunnen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen