Martinez niet bezig met Preud'homme of toekomst bij België

20 maart 2018, 17:53

Roberto Martinez heeft het goed naar zijn zin als bondscoach van België. Hoewel hij bij zijn aanstelling nog door liet schemeren dat zijn bondscoach-avontuur slechts voor twee jaar zou zijn, blijft hij wellicht langer dan vooraf gedacht. "Ik zie een project op lange termijn als bondscoach. Maar de bond moet na het WK zeggen of het tevreden is over mijn werk."

Tegenover Sporza gaat de keuzeheer van onze zuiderburen in op zijn toekomst als bondscoach. Voormalig FC Twente-trainer Michel Preud'homme wordt genoemd als zijn mogelijke opvolger, maar daar voelt hij geen bedreiging van. "Ik begrijp dat mensen bezig zijn over mijn toekomst na het WK, maar ik kan er niets over zeggen. Het enige dat telt, is het WK. Daar zullen we zien wat de beste toekomst is. Iedereen wil het beste voor het Belgische voetbal."

{image[324147][right-half][]}Poulefase?

Toch wordt presteren op het wereldkampioenschap nog moeilijk genoeg, ondanks dat België met Panama, Tunesië en Engeland gunstig heeft geloot. "Panama is een goed georganiseerd team, met een heel ervaren coach, Hernan Dario Gomez. Ik ben ook onder de indruk van de manier waarop Panama zich gekwalificeerd heeft. We moeten beseffen dat het een lastige klus kan worden."

Ook over Tunesië spreekt de bondscoach lovende woorden, al is Engeland natuurlijk op papier de zwaarste opponent. Martinez: "We zijn een open boek voor elkaar. We hebben veel spelers die de kleedkamer delen in de Premier League. Bij Engeland staat een jonge generatie klaar, die samen een sterke groep vormt. Hun coach Gareth Southgate heeft al schitterend werk verricht. Het wordt belangrijk om te kijken hoe ze in de oefeninterlands de afwezigheid van Kane zullen opvangen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen