Jordi Cruijff over druk van pa's in Oranje: "Zullen niet pushen"

21 maart 2018, 08:32

Justin Kluivert is niet de eerste bekende zoon van een oud-profvoetballer die net als zijn vader een optreden in Oranje gaat maken. Ook Jordi Cruijff maakte in de schaduw van zijn inmiddels overleden legendarische vader speelminuten in Oranje. "Ik was vooral trots op de naam Cruijff", vertelt hij.

In De Telegraaf gaat hij in op de verschillen tussen hijzelf en Johan Cruijff. "Mijn vader was niet zo maar een voetballer. Ik was er een als 99 anderen, Johan was een van de één. Hij behoorde tot de beste spelers van de wereld." Overigens kon hij niet alleen voor Oranje, maar ook voor Spanje spelen. "Daarmee kon ik naar de Olympische Spelen, maar uiteindelijk ben ik met Nederland naar het EK van 1996 gegaan."

Door de naam van Cruijff te dragen, stond hij altijd in de schijnwerpers. Net als Kluivert bijna wekelijks nog naar zijn vader Patrick wordt gevraagd. "De naam Cruijff heb ik als een lust en een last ervaren. Enerzijds was er de druk, maar anderzijds ook de perfecte begeleiding in de topsport. Bekende vaders zullen hun zonen niet pushen, omdat ze weten dat het dan nóg moeilijker wordt."

Om die druk weg te halen, speelde Jordi bovendien met zijn voornaam op het shirt, in plaats van met zijn achternaam. Al waren er meer redenen. "Ik was ook trots op mijn Catalaanse afkomst en naam. Je moet niet vergeten dat ik meer dan de helft van mijn leven in Barcelona heb gewoond", aldus Cruijff, die ook wilde voorkomen dat er een club de combinatie Cruijff in combinatie met nummer 14 zou kunnen uitbuiten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen