Berger voorspelt zwaar WK voor Australië en Van Marwijk

21 maart 2018, 12:40

Bert van Marwijk staat een loodzwaar karwei te wachten komende zomer tijdens het WK in Rusland. Dat voorspelt Han Berger, hij was van 2009 tot 2014 technisch directeur bij de Australische voetbalbond en op dit moment technisch directeur van Sydney FC, gezien de huidige selectie van The Socceroos.

"De Australiërs beschikken over een geweldige sportmentaliteit. Een trots volk, dat zichzelf ook weleens overschat. Ze denken dat ze met Frankrijk, Denemarken en Peru gunstig geloot hebben in de groepsfase", vertelt hij tegenover de NOS. "Ik vraag mij af of dat realistisch is. Als Van Marwijk dat weet te bewerkstelligen, levert hij een wereldprestatie."

In tegenstelling tot eerdere jaren is de selectie van Australië namelijk een stuk minder van kwaliteit. Berger: "De huidige generatie is een middelmatige. Van Marwijk zal er in korte tijd een collectief van moeten smeden. Voordeel is dat Australiërs altijd hard werken en alles geven. Die instelling maakt ze tot een gevaarlijke outsider."

Tim Cahill is, ondanks zijn 38-jarige leeftijd, een van de blikvangers van het elftal. "Hij is een fenomeen in Australië en al vaak doorslaggevend geweest. Voor Championship-club Millwall heeft hij dit seizoen nog maar 39 minuten gespeeld. Dat zal Van Marwijk zorgen baren, maar de alternatieven liggen niet voor het oprapen. De vraag is hoe hij hem zal gaan gebruiken. Ik denk meer als een pinchhitter."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen