Stam realistisch na vertrek bij Reading: "Dit gebeurt bij trainers"

21 maart 2018, 15:45

Jaap Stam voelde zijn ontslag bij Reading aankomen. De manager is dan ook realistisch nadat hij zijn congé kreeg bij de club in de Championship. "We hebben op een goede manier met elkaar gesproken en kwamen tot de conclusie dat het beter was als de wegen zouden scheiden."

Door de tegenvallende prestaties zakte de ploeg, die vorig seizoen nog op een haar na promotie naar de Premier League miste, riep Stam eerder ook al dat hij een mogelijk ontslag niet vreemd zou vinden. Nu de wegen van de club en trainer inderdaad scheiden, stelt hij zich dan ook realistisch op.

"Soms zijn er nieuwe impulsen nodig bij een club als het tij moet worden gekeerd. Natuurlijk is het vervelend. Maar dit kan een keer gebeuren in je trainerscarrière. Zeker in het huidige profvoetbal. Ook in het Championship wisselen clubs steeds sneller van trainer. Met bijna twee seizoenen heb ik het nog vrij lang volgehouden", vertelt hij tegenover Voetbal International.

Ondanks de teleurstelling van het slechte tweede seizoen, laat Stam zich zeker niet uit het veld slaan. "Voorlopig blijf ik met mijn gezin in Engeland. Onze kinderen maken het schooljaar hier af en dan zullen we zien wat er op mijn pad gaat komen. Het is een leerzame periode geweest bij Reading, met die ervaring op zak wil ik straks een nieuwe uitdaging als trainer aangaan."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen