Nederland klopt Engeland en wint eerste e-interland ooit

21 maart 2018, 21:03

De eerste e-interland ooit is gewonnen door Nederland. Ali Riza Aygün, eSporter van PSV en winterkampioen van de edivisie, klopte woensdagavond Engeland met 2-1. Deze e-interland werd door de KNVB in samenwerking met de FA georganiseerd.

Aygün nam het op tegen zijn Engelse collega Shaun Springette, een grote naam in de e-sportwereld. Het duel werd gespeeld op de PlayStation 4 met de selecties die bondscoaches Ronald Koeman en Gareth Southgate vorige week samenstelden. Ook kenden de ploegen van Nederland en Engeland beide een gemiddelde rating van 85.

Nederland en Engeland speelden een leuke openingsfase, waarin Steven Berghuis en Dele Alli scoorden. In de tweede helft besliste Wout Weghorst de e-interland. "Het kan niet beter", reageert Aygün op OnsOranje. "Ik was wel een beetje nerveus aan het begin van de wedstrijd, omdat ik besefte dat ik tegen Shaun Springette speelde – een wereldtopper. Dat je dan ook nog van zo'n speler kunt winnen, zegt iets over jezelf. Het is een ultieme test geweest voor juni, als de kwalificatie voor het WK plaatsvindt."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen