Spoorboekje: debuut van Koeman en andere topaffiches

23 maart 2018, 07:00   Bijgewerkt: 22 maart 2018, 23:21

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op vrijdag 23 maart.

Nieuws

{image[324923][right-half][]}Debuut Ronald Koeman

Na maanden van voorbereiding, selecteren en trainen gaat het vrijdagavond dan eindelijk los voor Ronald Koeman. De eerste negentig minuten van een duel van Oranje onder leiding van de coach gaan los tegen Engeland. Wordt het een warm welkom of een ontluisterend onthaal voor de nieuwe bondscoach van het Nederlands elftal in de Amsterdam ArenA - waar hij ooit als trainer van Ajax ook debuteerde?

Specials

Koemans keuzes

Ronald Koeman stapt met Oranje af van het 4-3-3-systeem. De bondscoach gaat naar alle waarschijnlijkheid bouwen aan elftal dat uit de voeten kan met 5-3-2 cq. 3-5-2. Met welke spelers Koeman dit gaat invullen, is een interessant vraagstuk. Welke keuzes moet hij allemaal maken? FCUpdate.nl zet ze op een rijtje.

Wedstrijden

Duitsland - Spanje (20.45)

De Europese ploegen die al jarenlang de absolute top van het mondiale landenvoetbal vertegenwoordigen staan in Düsseldorf tegenover elkaar. Een heerlijk affiche voor de voetballiefhebber en voor beide teams kan het een zeer interessant test zijn in aanloop naar het WK. Wie stiekem al even vooruitkijkt, ziet in het speelschema dat dit ook zomaar de WK-finale kan worden.

Fortuna Sittard - SC Cambuur (20.00)

De grote vraag: hoe gaat het met de Limburgers na deze bizarre, bewogen week. De arbitragezaak zet Fortuna, ongewild, vol onder druk. Vorige week lieten de Leeuwarders tegen NEC in de Jupiler Leaguebovendien zien dat het elke ploeg meer dan moeilijk kan maken. Gaan de Limburgers schade oplopen in de strijd om de titel of overleven ze ook de storm van deze week en blijven ze overeind tegen SC Cambuur?

Bali united - PSMS (12.30 uur)

Vorig seizoen werd de Nederlandse gekleurde enclave van Bali United (inmiddels: Kevin Brands, Nick van der Velden en Stefano Lilipaly) op onderling resultaat (!) géén kampioen van Indonesië. Wel plaatsten ze zich voor de Champions League van Azië, dus de verwachtingen zijn hooggespannen voor het nieuwe seizoen dat vrijdag begint tegen het gepromoveerde PSMS. 

Voetbal op tv

17.50 uur: Noorwegen - Australië, FOX Sports 2 - live verslag debuut Bert van Marwijk als bondscoach Australië

19.50 uur: NEC - De Graafschap, FOX Sports 3 - live verslag van Jupiler League-duel

19.50 uur: Fortuna Sittard - SC Cambuur, FOX Sports 5 - live verslag van Jupiler League-duel

20.00 uur: Nederland - Engeland, Veronica - live verslag van vriendschappelijk duel, met voor- en nabeschouwing

20.20 uur: Marokko - Servië , FOX Sports 2 - live verslag van vriendschappelijk duel

20.35 uur: Duitsland - Spanje, FOX Sports 6 - live verslag van vriendschappelijk duel

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen