Groeneveld niet bij NEC maar in Jong Oranje: "Zij gunnen mij dit"

23 maart 2018, 07:58

Terwijl zijn teamgenoten bij NEC zich voorbereidden op het competitieduel met De Graafschap, kwam Arnaut Groeneveld donderdag uit voor Jong Oranje. De Nederlandse beloften gingen in een oefenduel onderuit tegen Jong België (1-4), maar Groenevelds avond was alsnog geslaagd. De buitenspeler debuteerde niet alleen, maar maakte ook een doelpunt.

Omdat tijdens de interlandperiode de Jupiler League gewoon doorgaat, mist Groeneveld het thuisduel met De Graafschap van vrijdagavond. "Het was geen lastige keuze om voor Jong Oranje te kiezen ", zegt de 21-jarige aanvaller tegen Ons Oranje. "Ik wil naar de top en ben hartstikke blij dat ik voor Jong Oranje ben geselecteerd. Dit is een mooi begin. Zij gunnen mij dit zeker."

Groeneveld kan ondanks de nederlaag terugkijken op een geslaagde avond. De buitenspeler scoorde niet alleen, maar stichtte ook veel gevaar. "Vooraf was er wel gezonde spanning, maar zodra de bal rolde waren de zenuwen weg", blikt de NEC'er terug. Dinsdag neemt Jong Oranje het in de EK-kwalificatie op tegen voetbaldwerg Andorra. "We moeten die wedstrijd gewoon winnen. Eroverheen. Punt."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen