Aké geeft voorkeur aan een positie in de as van het veld

23 maart 2018, 10:09

Nathan Aké is één van de opties voor de linksbackpositie bij Oranje. Vrijdagavond zal duidelijk worden of bondscoach Ronald Koeman de 23-jarige verdediger zelfs een basisplaats gunt. Hoewel Aké als potentiële linksback van het Nederlands elftal wordt genoemd, speelt de speler van Bournemouth het liefst op een andere positie.

De van Chelsea overgekomen verdediger draait een goed seizoen bij Bournemouth, dat op een knappe tiende plaats staat in de Premier League. "We zijn echt goed bezig en ik speel alles als centrale verdediger", vertelt Aké aan het Algemeen Dagblad. "Nee, niet op links achterin. Mijn voorkeur ligt bij een positie in de as van het veld. Maar als ik op links nodig mocht zijn, speel ik daar uiteraard."

Naar alle waarschijnlijkheid zal Oranje onder Koeman in een systeem met vijf verdedigers spelen. Dat is geen onbekend systeem voor Aké, die het eerder meemaakte bij Chelsea. "Het was even wennen om met vijf man achterin te spelen, tactisch is het anders. Bij Chelsea werkten we daar dagelijks aan. Er is altijd één verdediger over. Dan kun je sneller doordekken, maar iedere trainer legt weer andere accenten. Het was mooi om onder Antonio Conte te werken, hij is tactisch ijzersterk."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen