Straf voor Paris Saint-Germain: forse boete en gesloten tribune

23 maart 2018, 09:24   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De UEFA heeft Paris Saint-Germain een flinke straf opgelegd. De Franse topclub moet een boete van 43.000 euro betalen en moet de eerstkomende Champions League-wedstrijd een tribune gesloten houden. De Europese voetbalbond legt deze straffen op naar aanleiding van wangedrag van de Franse supporters tijdens het thuisduel met Real Madrid.

De fans staken in de achtste finale van de Champions League vuurwerk af, maakten gebruik van laserpennen en blokkeerden de trappen. Ondanks dat de supporters de spelers van PSG een extra steuntje in de rug gaven en het spel van Real Madrid probeerden te ontregelen, slaagden de Fransen er niet in om de kwartfinale van de Champions League te bereiken. Na de verloren uitwedstrijd (3-1) ging PSG voor eigen publiek met 1-2 onderuit.

Olympique Marseille

Paris Saint-Germain is niet de enige Franse club die bestraft is door de UEFA. Ook Olympique Marseille heeft een geldboete van 30.000 euro gekregen. De Zuid-Fransen mogen daarnaast geen supporters meenemen naar de volgende twee Europese uitwedstrijden. Fans uit Marseille lieten zich van hun slechte kant zien op bezoek bij Athletic Bilbao. Zo staken zij onder meer vuurwerk af.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen