Hattrick Semedo zorgt voor winst Fortuna, remise NEC

24 maart 2018, 11:26

Spectaculaire openingsfases in Sittard en Nijmegen hebben voor Fortuna Sittard en NEC Nijmegen verschillende resultaten opgeleverd. Binnen tien minuten stond Fortuna met 0-2 achter in de wedstrijd tegen SC Cambuur, maar een hattrick van Lisandro Semedo zorgde nog voor een Limburgse overwinning: 3-2. NEC kwam razendsnel op voorsprong, maar zag De Graafschap binnen zestig tellen terugkomen. De ploeg van Pepijn Lijnders bleef steken op 1-1, waardoor koploper Jong Ajax zondag verder kan uitlopen.

Fortuna Sittard – SC Cambuur: 3-2

De Limburgers kampten met een waslijst aan afwezigen. De belangrijkste was captain Perr Schuurs, die vanwege interlandverplichtingen niet in Sittard te bewonderen was. Zijn afwezigheid leek in de beginfase een ware aderlating, want Fortuna startte dramatisch. Binnen tien minuten keek de nummer drie op de ranglijst tegen een 0-2 achterstand aan, want Matthew Steenvoorden en Ricardo Kip zorgen voor een Leeuwardse droomstart. Een kansloze avond dreigde voor de mannen uit Sittard, maar de gastheren richtten zich knap op. Binnen tien minuten was de achterstand weggepoetst. Lisandro Semedo zorgde er met twee treffers voor dat de tussenstand na nog geen twintig minuten 2-2 was. Semedo maakte zijn tweede vanaf de stip, nadat scheidsrechter Rob Dieperink onterecht een strafschop toekende.

Semedo had vlak na rust zijn en Fortuna's derde moeten maken, maar de productieve aanvaller vond Cambuur-goalie Steven Cummins op zijn weg. Zo spectaculair als het de eerste twintig minuten werd het helaas geen seconde meer. Een winnaar kwam er nog wel. Wederom legde Dieperink de bal vanwege hands op de stip en wederom benutte Semedo het buitenkansje. Zijn hattrick hielp Fortuna aan een zeer belangrijke overwinning. Ook mag Cambuur-aanvaller Issa Kallon bedankt worden, want hij wist in de slotfase de bal van welgeteld twee meter over het Fortuna-doel te rossen.

NEC – De Graafschap: 1-1

Vorige week verspeelde NEC twee punten en de koppositie na een 1-1 gelijkspel bij Cambuur. Voor die stand hadden NEC en De Graafschap in De Goffert welgeteld vier minuten nodig. Anass Achahbar schoot de nummer twee van de Jupiler League op een 1-0 voorsprong, maar amper zestig tellen later stond het alweer gelijk in Nijmegen. Youssef El Jebli was de maker van de Doetinchemse gelijkmaker. Op die doelpuntentour ging het helaas niet heel de wedstrijd door. De Graafschap deed niet veel onder voor NEC en raakte via El Jebli de doelpaal. Aan de andere kant kwamen de gasten goed weg toen Steeven Langil voorlangs schoot en een hakje van Jari Schuurman gekeerd werd door doelman Filip Bednarek.

Net als tegen Cambuur bleek NEC niet bij machte om de tegenstander lang onder druk te zetten. Er ging wederom te veel fout bij de ploeg van Pepijn Lijnders. In het laatste kwart werden de kansen voor NEC wel groter. Langil had de grootste mogelijkheid, maar zijn schot spatte uiteen tegen de onderkant van de lat.