Engeland te sterk voor Nederlands elftal bij debuut Koeman

23 maart 2018, 23:43

De vuurdoop van bondscoach Ronald Koeman is uitgelopen op een teleurstelling. Koeman zag toe hoe het Nederlands elftal vrijdagavond met 0-1 ten onder ging in de oefeninterland tegen Engeland. Zijn vernieuwde Oranje creëerde weinig kansen, terwijl Jesse Lingard voor de enige treffer van de wedstrijd zorgde, door de bal onder Jeroen Zoet door te schuiven.

Ronald Koeman koos tijdens zijn eerste interland voor een nieuw 5-2-3 systeem, met een belangrijke rol voor de opkomende vleugelverdedigers Hans Hateboer en Patrick van Aanholt. Met name Van Aanholt vulde die rol naar behoren in door een aantal goede voorzetten af te leveren.

Halverwege de eerste helft plaatste Van Aanholt de bal fraai richting de inkomende Bas Dost, die onder de bal door dook. Bij de tweede paal kwam Quincy Promes handig voor zijn man om alsnog gevaar te stichten. Promes nam aan, maar zag toe hoe de bal te ver van voeten gleed, waardoor de eerste grote kans van Oranje niks opleverde.

Nederland moest toezien hoe tegenstander Engeland de grootste kansen forceerde. De Three Lions probeerden optimaal gebruik te maken van de snelheid van onder meer Marcus Rashord, Raheem Sterling en Oxlade-Chamberlain. Bij vlagen koos de ploeg van bondscoach Gareth Southgage voor direct spel om de snelle voorhoede spelers achter de Oranje-defensie te krijgen.

In de eerste helft leverde dat een grote mogelijkheid op, toen Sterling werd bediend. De rappe buitenspeler kon op Jeroen Zoet af, maar de doelman kwam attent zijn doel uit om de bal voor zijn voeten weg te tikken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen