Van Dijk kritisch: "Aanvallend en in balbezit moet het beter"

23 maart 2018, 23:45   Bijgewerkt: 24 maart 2018, 00:01

Virgil van Dijk verloor in zijn eerste wedstrijd als aanvoerder van het Nederlands elftal met 0-1 van Engeland. De verdediger van Liverpool toonde zich na afloop kritisch en stelde dat er een hoop dingen bij Oranje beter kunnen en moeten.

Van Dijk noemde tegenover Veronica na afloop dan ook de nodige verbeterpunten. "Aan de bal konden we veel meer brengen. Dat is iets waar we aan moeten gaan werken. Of we verrast zijn? We spelen tegen Engeland, een ploeg met veel kwaliteiten. Maar het moet beter, dat is duidelijk", zegt de aanvoerder, die het verdedigend wel goed vond staan. "We hielden het compact en gesloten. Dan is het vervelend dat je toch nog zo'n tegengoal krijgt. In aanvallend opzicht moet het wel echt beter."

Toch ziet Van Dijk nog geen reden om nu al te gaan twijfelen aan het Nederlands elftal. "We spelen tegen Engeland. Als je naar hun spelers kijkt, is het geen ramp dat we verliezen. Ik baal uiteraard als een stekker, maar we moeten ook niet vergeten dat het Engeland is", benadruk hij.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen