Van der Sar betreurt dat er nog geen eerbetoon voor Cruijff is

24 maart 2018, 08:48

Het is vandaag precies twee jaar geleden dat Johan Cruijff overleed. Ajax wilde de voetballegende eren door de ArenA naar hem te vernoemen, maar anno 2018 is de club nog altijd niet verder gekomen dan een intentieverklaring. Algemeen directeur Edwin van der Sar betreurt dat.

Volgens hem was het na het overlijden van Cruijff al snel duidelijk dat Ajax hem op een bepaalde manier wilde eren. "De vorm waarin we dat wilden gieten, hebben we in een vroeg stadium aan zijn management voorgelegd om met de familie te bespreken", legt hij uit in zijn column in De Telegraaf. "Wij dachten daarbij aan 'de nieuwe Toekomst'. Ons huidige trainingscomplex wordt veranderd, waarvoor bijna 40 miljoen euro is gereserveerd. Belangrijk onderdeel wordt een mini-stadion."

"Ons plan was om het complex, waar ook een campus voor de jeugd komt, de naam van Johan Cruijff te geven. We vonden dat zo alles bij elkaar komt. Johan is zelf uit de jeugd van Ajax voortgekomen en heeft vanuit andere functies die hij bij Ajax bekleedde veel spelers vanuit onze opleiding naar de top gebracht. De familie Cruijff liet ongeveer een half jaar na zijn overlijden weten open te staan voor het wijzigen van de naam van de ArenA, wat tot dan toe niet bekend was", vervolgt de oud-keeper.

"Daardoor kwam ons oorspronkelijke plan met de naamgeving van de nieuwe Toekomst op de plank te liggen en daar ligt het nog steeds. Wij vermoedden toen al dat het vernoemen van de ArenA een complexe situatie zou worden, omdat diverse partijen er iets over te zeggen hebben. Dit zou een aanzienlijk langere weg kennen. Na veel gesprekken tekenden wij bijna een jaar geleden (25 april 2017) samen met de gemeente en de ArenA een intentieverklaring. Onderdeel daarvan was het wijzigen van de naam van het stadion."

Dat Ajax nog altijd niets heeft kunnen bewerkstelligen, vindt Van der Sar zeer jammer. "Ik geef hiermee aan het te betreuren dat wij als Ajax Johan nog geen permanent eerbetoon hebben kunnen geven, behalve dat hij voor altijd onze enige nummer 14 is. Dit rugnummer zal nooit meer worden gedragen bij Ajax 1."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen