"Als je tegen Robben speelt, zie je hoe goed hij écht is"

24 maart 2018, 14:33

Rick van Drongelen is op negentienjarige leeftijd vaste basiskracht bij Hamburger SV, maar makkelijk is dat niet voor de oud-speler van Sparta. Twee weken geleden stond de verdediger van de laagvlieger nog tegenover de sterren van Bayern München (6-0). Hij leert veel, zegt Van Drongelen tegen De Telegraaf.

Van Drongelen staat bij HSV in het centrum, waardoor hij tegen Bayern moest afrekenen met Lewandowski. "Je leert én constateert dingen. Hoe slim dat soort spelers zijn. Alles zit er bij hen zo ingeslepen. Loopacties, waar enorm veel variatie in zit, en het precies weten van elkaar wat er gevraagd wordt. Je voetbalt dan in de Bundesliga, traint goed en voelt aan jezelf dat je goed bezig bent met de weerstand die je continu krijgt, maar als je zo'n wedstrijd speelt merk je dat er nog zoveel méér is. Dat er nog heel veel rek in zit bij jezelf en je nog zoveel kunt verbeteren. Zo'n wedstrijd is waanzinnig om te spelen, alleen de lastigste uit mijn carrière tot nu toe. Het is bikkelen. Je staat tegenover allemaal bovengemiddelde spelers, die ook nog eens samenspelen."

Van Drongelen kreeg tegen Bayern ook te maken met Arjen Robben. "Dat is bijzonder natuurlijk, want Robben is een fenomeen", aldus de verdediger. "In Nederland is iedereen het erover eens dat hij een topspeler is, maar als je echt tegen hem speelt, dan zie je pas hoe goed die man écht is, hoe vaardig. Dat is van een heel ander niveau. Voor de wedstrijd vroeg hij al even hoe het met me was, dat is mooi. Zo spreek je vaker Nederlandse jongens bij de andere Bundesliga-clubs, zoals Karim Rekik (Hertha BSC) en Jeffrey Gouweleeuw (FC Augsburg)."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen