Nijland over Groningen-inbreng bij Oranje: "Maakt me heel blij"

24 maart 2018, 15:27

Hans Nijland zat vrijdagavond met een goed gevoel te kijken naar Nederland tegen Engeland. Niet omdat Oranje zo goed speelde, maar omdat er twee spelers met een verleden bij FC Groningen in de verdediging van de nationale ploeg stonden. Het maakt de Groningen-directeur trots.

Vigil van Dijk droeg vrijdag de aanvoerdersband, Hans Hateboer maakte zijn debuut. "Het is nu niet zo dat ik met een rood-wit-blauwe vlag door de straten loop, maar dit maakt me wel heel blij", zegt Nijland tegen De Telegraaf. "We hebben op dit moment onze eigen zaken en zeker ook zorgen bij de club. Een dertiende plaats past niet bij FC Groningen, maar gelukkig spelen we de laatste tijd beduidend beter."

Met name de ontwikkeling van Virgil van Dijk, die inmiddels een belangrijke schakel is bij Liverpool, doet Nijland deugd. "Hij startte bij ons in de beloften en stond aanvankelijk niet eens in de basis. Maar hij kreeg al snel een vaste plek in het eerste. Als je de ideale centrale verdediger mag uittekenen, dan teken je Virgil, maar ook Matthijs de Ligt van Ajax. Dat zijn echte kerels met een geweldige uitstraling. Daarom begrijp ik Ronalds beslissing om Virgil aanvoerder te maken heel goed."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen