Portugal koos bewust voor Oranje: "Altijd een sterk team"

25 maart 2018, 17:10   Bijgewerkt: 25 maart 2018, 17:26

Portugal heeft er bewust voor gekozen om in de interlandperiode te oefenen tegen het Nederlands elftal ter voorbereiding op het WK in Rusland. Dat zegt bondscoach Fernando Santos tijdens de persconferentie voorafgaand aan het vriendschappelijke duel. 

Ondanks het feit dat Oranje niet aanwezig is op het WK, is Santos toch positief over de ploeg van Ronald Koeman. "Nederland heeft altijd een sterk team gehad en zal dat ook altijd hebben. Vrijdag speelden we tegen Egypte, wat ook een sterk land is, maar in een andere stijl dan Nederland. Het is goed om tegen teams met verschillende kwaliteiten te spelen. Nederland vormt altijd een uitdaging", aldus de Portugese bondscoach.

Een heel goed beeld van Oranje heeft Santos nog niet. "Twee maanden geleden had ik nog veel over Nederland kunnen vertellen. Ze hebben nu een transformatie ondergaan met een nieuwe speelstijl en een nieuwe bondscoach. Ik weet niet wat we kunnen verwachten, maar dat maakt het interessant. Duels tussen Portugal en Nederland waren in het verleden altijd interessant. Ik verwacht niet dat dat nu anders zal zijn", besloot hij.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen