Koeman: "We moeten op een andere manier resultaat halen"

25 maart 2018, 18:28

Na een 0-1 nederlaag tegen Engeland in de vrienschappelijke wedstrijd van afgelopen vrijdag, treft Oranje maandag regerend Europees kampioen Portugal. Bondscoach Ronald Koeman hoopt vooral verbetering te zien in het spel van zijn ploeg ten opzichte van het duel met Engeland. Hij hoopt zijn spelers zo snel mogelijk comfortabel te maken in het nieuwe systeem, zo laat hij weten tijdens de persconferentie.

Voor Koeman is de doelstelling tegen Portugal dus duidelijk. Namelijk het nieuwe systeem verder onder de knie krijgen. "Het is duidelijk dat we al een tijdje niet meer bij de besten van de wereld horen. Dan moet je op een andere manier proberen resultaten te halen. We spelen nu met een nieuw systeem en daarin moet je stappen maken. We willen maandag verbetering zien ten opzichte van vrijdag", aldus de bondscoach, die weinig kwijt wilde over zijn basisopstelling. "Als ik wil kan ik met dezelfde elf als tegen Engeland spelen. Maar dat doe ik niet."

Na Engeland treft Oranje met Portugal opnieuw een topteam. "Portugal is een sterke tegenstander. Ze spelen met een vaste formatie, zijn al jaren aanwezig op eindtoernooien en hebben één van de beste spelers ter wereld in het team", doelt hij op Cristiano Ronaldo. "Een speler als hij is bij machte om altijd vanuit het niets toe te slaan. Daar let je als verdediger uiteraard extra op. Ik weet niet of wij ooit nog zo'n speler zullen krijgen. Op dit moment zijn er maar twee van in de wereld."

Tegen Portugal moet het vooral aanvallend beter, beseft Koeman. "We spelen geen 5-3-2 om ons alleen maar aan te passen aan de tegenstander. Het zou slecht zijn om met die intentie te komen. In dat systeem moeten we ook zelf aanvallend iets weten te creëren."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen