Meulensteen: "Ik vond dat Ronaldo te veel voor eigen eer ging"

26 maart 2018, 11:14

René Meulensteen ziet een grote ontwikkeling bij Cristiano Ronaldo. In Ronaldo's tijd bij Manchester United werkte de Nederlander als assistent van Sir Alex Ferguson samen met de wereldvoetballer van het jaar. Ronaldo neemt het maandagavond met Portugal op tegen Nederland.

Meulensteen ging aan het begin van het seizoen 2007/2008 individueel aan de slag met de Ronaldo. De assistent had daar de tijd voor, omdat de Portugees de eerste maand geschorst was. "Ik vond dat hij te veel voor eigen eer ging en dat hij te weinig scoorde. Elk doelpunt moest van absolute schoonheid zijn. Van 25 meter in de kruising. En anders hoefde het niet van hem. Doelpunten maken was bijzaak", zegt Meulensteen tegen de NOS.

Ronaldo moest zich meer focussen op afwerken. "We hadden natuurlijk spitsen als Ole Gunnar Solskjær en Ruud van Nistelrooij, echte afmakers met een heel arsenaal aan goals: boogballen, volleys, intikkers. Ik heb toen hard met Ronaldo gewerkt, puur aan het afwerken. Hij is zich steeds meer gaan realiseren dat hij alleen een echte grootheid kon worden als hij altijd en overal zou scoren, ongeacht de schoonheid van de goal."

Sinds Ronaldo voor Real Madrid speelt, is hij uitgegroeid tot een geweldige afmaker. "Hij heeft een metamorfose ondergaan. In het begin van zijn carrière, bij United, was het vooral nog veel trucjes doen. Nu is het een absolute doelpuntenmachine geworden. Geen trukendoos meer", aldus Meulensteen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen