Koeman: "Als alles klopt, kunnen we goed voetballen"

26 maart 2018, 23:23   Bijgewerkt: 27 maart 2018, 10:31

Zijn eerste interland als bondscoach van het Nederlands elftal werd geen succes, zijn tweede absoluut wel. Ronald Koeman was met Oranje maandag met 0-3 te sterk voor Portugal en telde na de wedstrijd zijn zegeningen. Hij was uiteraard tevreden met de uitslag.

"Ik ben blij met de uitslag wel, dat verwacht je niet", zei Koeman na het duel tegen Veronica. "Je ziet ook dat de Portugezen niet graag willen verliezen. Als je Ronaldo na afloop zag… die is niet blij. Als alles klopt, kunnen we heel goed voetballen. Dat hebben we vanavond gezien."

In de eerste helft scoorde Oranje drie keer en gaf het nauwelijks iets weg. "Portugal kreeg weinig kansen. We speelden beter tussen de linies en hadden een man over op het middenveld. Daar was onze vrije man. Dat hebben we goed bespeeld", analyseerde de nieuwe oefenmeester van de nationale ploeg.

Bij Nederland was Matthijs de Ligt de uitblinker, zag Koeman. "Het is een geweldige ontwikkeling van hem, zowel tegen Engeland als tegen Portugal. Hij kan goed voetballen, maar was aan de bal sterker dan vrijdag tegen Engeland. We hebben met hem besproken wat er beter moest, maar hij is wel een speler die de vrije man op het middenveld ziet. Hij heeft het overzicht en dat is prettig voetballen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen