Gisteren gemist: Oranje vloert Portugal, ontslag Verbeek

27 maart 2018, 00:30   Bijgewerkt: 26 maart 2018, 23:57

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op maandag 26 maart.

Hekkensluiter Twente komt in actie en zet Verbeek op straat

Hij werd als verlosser binnengehaald in oktober vorig jaar, maar staat nu op straat: Gertjan Verbeek is maandag ontslagen door FC Twente. Dat bevestigt de club vanavond. De oefenmeester daalde vorige week met Twente af naar de laatste plaats van de competitie.

Twente ontslaat Verbeek: "Moeilijk op menselijk vlak"

FC Twente heeft maandagavond het congé van Gertjan Verbeek bevestigd. De oefenmeester stond slechts vijf maanden aan het roer bij de club die momenteel laatste staat in de Eredivisie. Volgens algemeen directeur Jan van Halst moest de beslissing wel genomen worden.

Van Halst niet langer technisch directeur van Twente

FC Twente heeft nog een opmerkelijke beslissing genomen op deze maandag. Gertjan Verbeek werd maandag ontslagen en is dus niet langer de hoofdtrainer en technisch manager. Daarnaast zijn ook de werkzaamheden van Jan van Halst zijn op de schop gegaan. Hij is niet langer technisch directeur, maar blijft wel aan als commercieel directeur.

Verbeek heeft begrip: "Zo gaat het in de topsport"

Maandag leidde Gertjan Verbeek nog de training van FC Twente, waarna hij te horen kreeg dat hij niet langer de coach is van het dolende eerste helft. Verbeek betreurt zijn congé, maar geeft eerlijk toe dat het niet uit de lucht komt vallen.

Fris Oranje verrast met ruime zege op EK-winnaar Portugal

Het Nederlands elftal heeft in het Zwitserse Genève een uitstekende 0-3 zege op Portugal geboekt. Die eindstand stond na een prima eerste helft al op het bord. Portugal had gedurende het duel een veldoverwicht, maar wist zich daar totaal geen raad mee. Het Nederlands elftal stond verdedigend uitstekend en was voorin voor rust ook nog eens uiterst efficiënt. Na rust speelde Oranje het grootste gedeelte tegen tien man, maar gebeurde er vrijwel niets meer.

Koeman: "Als alles klopt, kunnen we goed voetballen"

Zijn eerste interland als bondscoach van het Nederlands elftal werd geen succes, zijn tweede absoluut wel. Ronald Koeman was met Oranje maandag met 0-3 te sterk voor Portugal en telde na de wedstrijd zijn zegeningen. Hij was uiteraard tevreden met de uitslag.

Belangrijke uitslag: 

Portugal - Nederland 0-3

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen