Santos steekt hand in eigen boezem na nederlaag tegen Oranje

27 maart 2018, 08:11

Fernando Santos geeft maar één iemand de schuld van de nederlaag van Portugal tegen Oranje: zichzelf. De bondscoach van de Portugezen zegt dat hij voor een verkeerde strategie heeft gekozen. Pas in de rust lukte het hem om orde op zaken te stellen.

Dat was echter te laat voor Portugal, dat na een helft spelen al tegen een 0-3 achterstand aankeek. "De verantwoordelijkheid voor de nederlaag ligt bij mij", citeert A Bola de Portugese bondscoach. "Ik heb de tegenstander geobserveerd en de strategie gekozen. In de eerste tien minuten lieten we de bal goed rondgaan, maar het werd ingewikkeld toen zij scoorden. Zij benutten de zijkanten en maakten het ons moeilijk."

Na elf minuten spelen stond de 0-1 op het scorebord door een doelpunt van Memphis Depay. Ook Ryan Babel en Virgil van Dijk scoorden in de eerste helft. "We hebben in de rust met elkaar gesproken en kwamen in de tweede helft beter voor de dag. Toen gaven we geen ruimte meer weg, behalve in de slotfase", aldus Santos. Portugal speelde het laatste halfuur van de wedstrijd met een man minder nadat João Cancelo van het veld was gestuurd. Doelpunten vielen echter niet meer.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen