Overtuigend Spanje geeft Argentinië een pak slaag

27 maart 2018, 23:20   Bijgewerkt: 27 maart 2018, 23:30

Argentinië heeft dinsdagavond een bijzonder pijnlijke oefennederlaag geleden tegen Spanje. In Madrid werd het maar liefst 6-1 voor de ploeg van Julen Lopetegui. Aan de kant van Argentinië was Lionel Messi niet fit genoeg om in actie te kunnen komen.

Spanje stond al na dertien minuten op voorsprong in het Wanda Metropolitano. Diego Costa werkte de bal achter Sergio Romero. Spanje breidde de score in de eerste helft verder uit. Op aangeven van Marco Asensio verdubbelde Isco de score. Argentinië, waar Ajacied Nicolás Tagliafico in de basis begon, deed nog voor rust iets terug via Nicolás Otamendi.

Na rust liep Spanje weer snel uit. De tweede van Isco zorgde voor de 3-1 en drie minuten later was het opnieuw raak voor het thuisland. Na een combinatie tussen Isco en Iago Aspas was het Thiago Alcántara die raak kon schieten.

Het werd al snel nog erger voor Argentinië. Na een verre uittrap van doelman David de Gea kwam de bal terecht bij Aspas. De aanvaller mocht vervolgens alleen op Caballero af en zorgde voor de 5-1. Het slotakkoord was een kwartier voor tijd voor Isco. Hij maakte zijn hattrick compleet en bepaalde de eindstand op 6-1.