Van Marwijk en Australië gelijk, Marokko wint opnieuw

27 maart 2018, 23:36   Bijgewerkt: 27 maart 2018, 23:45

Bert van Marwijk zag Australië in zijn tweede wedstrijd als bondscoach doelpuntloos gelijkspelen tegen Colombia. Een knap resultaat, want Colombia won enkele dagen terug nog van Frankrijk. Marokko boekte een eenvoudige 2-0 zege op Oezbekistan

Australië - Colombia 0-0

Afgelopen vrijdag ging Van Marwijk tijdens zijn eerste duel als bondscoach van Australië nog met 4-1 onderuit tegen Noorwegen. Tegen Colombia kwam het land heel wat beter voor de dag. Feyenoorder Brad Jones begon in de basis en speelde de eerste helft.

In de slotfase leek Colombia nog te gaan winnen toen het land een strafschop kreeg toegewezen. Doelman Danny Vukovic bracht echter redding op de inzet van Miguel Borja. Australië zit komende zomer tijdens het WK in Rusland in een groep met Denemarken, Frankrijk en Peru.

Marokko - Oezbekistan 2-0

Bij Marokko begonnen Hakim Ziyech, Karim El Ahmadi en Nordin Amrabat op de bank. Ziyech viel aan het einde van de tweede helft nog wel in. Zakaria Labyad en Sofyan Amrabat speelden wel vanaf het begin mee. Marokko stond al na drie minuten spelen op voorsprong tegen Oezbekistan. Ayoub Kaabi maakte de openingstreffer. Kort voor rust verdubbelde het land de voorsprong via Manuel da Costa.

Daarmee was ook direct de eindstand bereikt en boekt Marokko de tweede zege van deze interlandperiode. Eerder al werd Servië met 1-2 verslagen.