Heracles verrast met vertrek Baas: "Hij moet eerlijke kans krijgen"

29 maart 2018, 09:49   Bijgewerkt: 29 maart 2018, 09:58

Heracles Almelo neemt na dit seizoen onder meer afscheid van Bram Castro en Roland Baas. Het vertrek van de doelman hing in de lucht, dat Baas op zoek mag naar een nieuwe club is wel een verrassing. De oud-speler van FC Groningen is pas bezig aan zijn eerste seizoen.

Castro en Heracles kwamen samen tot de beslissing om apart verder te gaan. Voor de 35-jarige doelman is het na vier jaar tijd voor iets anders. "Er komt geen vervolg. Dat is aan de ene kant jammer", zegt Castro in TC/Tubantia. "Omdat een mooie periode tot een einde komt. Dan voel je toch wat weemoed. Maar ik kijk ook uit naar wat er komen gaat, naar een nieuwe sportieve uitdaging."

Baas

Dat de wegen van Heracles en Baas gaan scheiden, is opmerkelijker. In zijn eerste seizoen groeide de linksback in de laatste maanden uit tot basisspeler. Maar de club licht de optie in zijn contract niet, omdat nieuwe trainer Frank Wormuth andere verwachtingen heeft van een linkervleugelverdediger.

"Het is wel een apart verhaal. Hij heeft het uitstekend gedaan en is een heel goede jongen met een goede mentaliteit. Maar we vinden dat als hij bij ons blijft, hij perspectief moet hebben op speeltijd en een eerlijke kans moet krijgen", licht technisch manager Mark-Jan Fledderus toe.

Lees ook: Heracles neemt afscheid van Castro en zeven anderen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen