Bredanaar Bayram debuteert voor Turkije: "Ik ging maximaal"

29 maart 2018, 10:39

Het gaat goed met de carrière van de Turkse Bredanaar Ömer Bayram. De 26-jarige verdediger debuteerde dinsdag voor de nationale ploeg van Turkije in de oefeninterland tegen Montenegro (2-2). "Ik ging maximaal en wilde laten zien waarom ik geselecteerd ben."

Bayram genoot zijn opleiding bij NAC Breda, maar staat momenteel onder contract bij Akhisarspor. Daar speelde hij zich in de kijker van bondscoach Mircea Lucescu. De Roemeense oefenmeester liet de linksback tegen Montenegro een kwartier meespelen.

"Voor het oefenduel met Ierland (vrijdag, red.) had ik mijn vader, moeder, vriendin, beste vriend en mijn oom, die ook mijn zaakwaarnemer is, ingevlogen. Helaas bleef ik op de bank", vertelt Bayram in BN/DeStem. "Voor Montenegro was ik daarom extra gebrand. Ik ging maximaal en wilde laten zien waarom ik geselecteerd ben. Dat is gelukt. Meteen een aanvallende actie langs de zijlijn en een voorzet geven."

Hoewel een Montenegrijn shirtje wilde ruilen, hield Bayram zijn shirtje voor zichzelf. "Dit shirt van mijn debuut is te speciaal. Met Drogba, Sneijder en Quaresma heb ik inmiddels een aardige collectie opgebouwd voor mijn boy's room. Mijn ouders krijgen wel een shirt. Ik heb er nog twee over, misschien eentje voor het NAC-museum?"

Bayram hoopt dat het debuut de opmaat is om een rol te spelen richting het EK 2020. "Deze week geeft mij een enorme boost. Bij Akhisar Belediyespor heb ik nog een contract voor een jaar. Na dit seizoen ga ik met de club om de tafel. Ze weten dat ik hogerop wil. Ik lees soms over mogelijke interesse van de Turkse topclubs. We gaan het zien. De komende acht weken zijn erg belangrijk voor mijn toekomst."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen