Spoorboekje: bloedstollende titelstrijd Jupiler League gaat verder

30 maart 2018, 16:10

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op vrijdag 30 maart.

Nieuws

Titelstrijd Jupiler League

De eerste van de zeven laatste speelrondes in de Jupiler League wordt vanavond (vrijdag, red.) afgewerkt. Drie clubs strijden nog om het kampioenschap: NEC, Jong Ajax en Fortuna Sittard. NEC en Jong Ajax hebben 61 punten, Fortuna Sittard heeft er twee minder. Laat een van de teams een steekje vallen in speelronde 32?

Wedstrijden

Standard Luik - Charleroi (20.30 uur)

Wie wint dit seizoen de titel in België? Vanavond starten de play-offs in de Jupiler Pro League. Zes clubs strijden om het kampioenschap: Club Brugge, Anderlecht, Charleroi, Gent, Genk en Standard Luik. In totaal werken de clubs tien speelrondes af. Nummer zes Standard Luik en nummer drie Charleroi openen vanavond de play-offs.

FC Eindhoven - NEC (20.00 uur)

Voor NEC telt nog maar één ding: de titel. De Nijmegenaren kunnen in de strijd om het kampioenschap weer beschikken over Ferdi Kadioglu en Arnaut Groeneveld. Wegens interlandverplichtingen ontbrak het tweetal tegen De Graafschap (1-1). Vrijdagavond staat het uitduel met FC Eindhoven op het programma. Een wedstrijd waarin NEC eigenlijk geen fout mag maken.

Jong Ajax - Jong PSV (20.00 uur)

Jong Ajax kan weliswaar niet promoveren, maar wil dolgraag het kampioenschap in de Jupiler League veroveren. Doordat de jonge Amsterdammers vaak in een verschillende samenstelling spelen, zijn de resultaten wisselvallig. Vanavond speelt Jong Ajax tegen de leeftijdsgenoten van PSV, die de hoofdstedelingen ongetwijfeld de voet dwars willen zetten.

Almere City - Fortuna Sittard (20.00 uur)

Dan is er nog Fortuna Sittard. De Limburgers leken afgehaakt in de titelstrijd, maar zijn helemaal terug. Het verschil met NEC en Jong Ajax is nog maar twee punten. In eigen hand heeft Fortuna Sittard het niet, dus moet de club hopen op slippertjes van de concurrenten. Zelf gaan de Limburgers op bezoek bij Almere City, dat al zes wedstrijden op rij niet meer won.

Voetbal op TV

18.25 uur: Middlesbrough - Wolverhampton Wanderers, Ziggo Select - live verslag van Championship-duel

19.50 uur: FC Eindhoven - NEC, FOX Sports 3 - live verslag van Jupiler League-duel

19.50 uur: Jong Ajax - Jong PSV, FOX Sports 5 - live verslag van Jupiler League-duel

20.30 uur: Voetbal Inside, RTL 7 - voetbaltalkshow

23.35 uur: Jupiler League, Veronica - samenvattingen Jupiler League-wedstrijden

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen